Healing Without Borders

Tuesday, March 18, 2014

Tam Healing System


Τo Tam Healing System, απαρτίζεται από τον κλασικό βελονισμό,  το Tong Ren και το Tui Na.
Ο Tom Tam,  δάσκαλος του παραδοσιακού βελονισμού, του Tui Na, του Taiji Quan  και του Qigong  είναι ο ιδρυτής του θεραπευτικού συστήματος Tam Healing System και η φιλοσοφία του βασίζεται στο ξεμπλοκάρισμα  της μπλοκαρισμένης ενεργειακής περιοχής,  καθώς οι μπλοκαρισμένες ενεργειακές περιοχές διαταράσσουν και εμποδίζουν την κυκλοφορία της ζωτικής ενέργειας.

Το Tong Ren είναι η εξ αποστάσεως ενεργειακή μέθοδος κατευθυνόμενης ενέργειας ενώ με το Tui Na, μέσω ειδικών μαλάξεων στο σώμα κάνουμε διάγνωση του μπλοκαρίσματος.

Η ιδιαιτερότητα του  Tam Healing System

Μετά από πολλά χρόνια κλινικών παρατηρήσεων o Tom, υιοθέτησε την άποψη ότι οι περιοχές αποκλεισμού της ενέργειας στη σπονδυλική στήλη είχαν μεγαλύτερη σημασία από την  διαχείριση των μεσημβρινών του σώματος κατά το μ οντέλο της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.
 Η διαπίστωση αυτή συμφωνούσε απόλυτα με τον , Δρ. Hua Tuo ο οποίος γεννήθηκε γύρω στο 110 π.Χ. στο  Qiao της επαρχίας του Peiguo. Ήταν διάσημος κυρίως ως πρώτος χειρούργος στην Κίνα.

Τα σημεία Hua Tuo βρίσκονται πιο κοντά στην σπονδυλική στήλη απ’ ότι στον εσωτερικό και εξωτερικό μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης της ράχης.Τα σημεία αυτά βρίσκονται ακριβώς δίπλα στους σπονδύλους 

Αυτός είναι και ο λόγος που το  80% των σημείων που     χρησιμοποιούνται στην θεραπευτική μέθοδο Tam Healing System, εστιάζονται στα νεύρα.Πρόκειται για τα νεύρα που σχετίζονται κυρίως με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (CNS) και με τη ροή βιοηλεκτρικής ενέργειας στα όργανα. Τα νεύρα αυτά ξεκινούν κυρίως από τους σπονδύλους ή την σπονδυλική στήλη.Κάθε σπόνδυλος έχει ένα περιφερειακό νεύρο το οποίο συνδέεται με ένα πολύ συγκεκριμένο αδένα ή όργανο.

Ο Tom επεκτάθηκε στα σημεία Huatuo Jiaji από την θωρακική και οσφυϊκή μοίρα lumber για να συμπεριλάβει επίσης την αυχενική μοίρα και το ιερό οστούν, καθώς επίσης και τον εγκέφαλο και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Δουλεύοντας τα σημεία που εστιάζονται στα νεύρα, δρούμε στα Νευρογλοιακά κύτταρα τα οποία παρέχουν στήριξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Σε αντίθεση με τους νευρώνες, τα νευρογλοία δεν μεταδίδουν ηλεκτρικές ώσεις. Περιβάλλουν τους νευρώνες και παρέχουν στήριξη σε αυτούς και μόνωση μεταξύ αυτών.

Οι λειτουργίες των νευρογλοίων είναι οι εξής :

  • Μπορούν να αποκαταστήσουν κατεστραμμένες περιοχές των νευρικών ιστών μέσω της αναπαραγωγής (γλοίωσης)
  • Σχηματίζουν ένα λεπτό κυτταρικό στρώμα στις κοιλιακές ζώνες του εγκεφάλου οι   οποίες συνιστούν τις δομές που περιέχουν το εγκεφαλονωτιαίο υγρό μέσα στον εγκέφαλο.
  • Παρέχουν μηχανική στήριξη στους νευρώνες.
  • Σχηματίζουν έναν νευρογλοιακό ουλώδη ιστό, αποκαθιστώντας και    συμπληρώνοντας τα κενά που έχουν δημιουργήσει οι νευρώνες.
  • Τα νευρογλοιακά κύτταρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να αποθηκεύσουν τους νευροδιαβιβαστές  που απελευθερώνονται από τις γειτονικές συνάψεις.
Αυτοί μπορούν είτε να μεταβιβαστούν ή να ελευθερωθούν και πάλι από τα νευρογλοία.

Οι εφαρμογές σύμφωνα με τα παραπάνω που χρησιμοποιούμε στο Tam Healing System, είναι απόλυτα στοχευμένες, αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες που αφορούν τους χάρτες των οδών του κεντρικού νευρικού συστήματος μέσω της ανατομίας, των οδών που αφορούν την κυκλοφορία της ζωτικής ενέργειας μέσω της κινεζικής ιατρικής και των αρχετυπικών μηνυμάτων που το συλλογικό ασυνείδητο εμπεριέχει που αφορά τη φυσική ροπή μας έναντι της αρμονίας.

Όλες αυτές οι πληροφορίες δημιουργούν τα απαραίτητα εργαλεία  που με τη στοχευμένη χρήση τους μπορούν να δράσουμε σε κάθε είδους πάθηση, σύμπτωμα σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.